Η κοινωνική αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός των εργαζομένων μας εκφράζονται με διάφορους τρόπους και διάφορες πρακτικές, που εστιάζονται κυρίως σε τοπικές ανάγκες και προτεραιότητες και καθοδηγούνται από το πολιτιστικό και κοινωνικό υπόβαθρό τους.

Σε όλες τις χώρες έχουμε εθελοντές αιμοδότες, καθώς επίσης εργαζομένους που μετέχουν εθελοντικά σε δενδροφυτεύσεις και σε ομάδες και πρωτοβουλίες κοινωνικής υποστήριξης. Τα διευθυντικά στελέχη μας και τα άλλα μέλη του προσωπικού μας προσφέρουν οικειοθελώς τις υπηρεσίες τους ως εκπαιδευτές και σύμβουλοι σε προγράμματα πρακτικής κατάρτισης για φοιτητές πανεπιστημιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε ένα μόνο από τα εργοστάσιά μας (στο Kosjeric της Σερβίας) προσφέρθηκαν, το 2008, 900 ανθρωποώρες εθελοντικής διδασκαλίας-κατάρτισης σε φοιτητές, ενώ ο συνολικός αριθμός των φοιτητών που απασχολήθηκαν σε εταιρίες του Ομίλου ΤΙΤΑΝ –ώστε να αποκτήσουν επαγγελματικές εμπειρίες– ήταν 241.

«Σκυταλοδροµία Ζωής»

Η ομάδα του ΤΙΤΑΝΑ –με ονομασία «Remember the Titans»– συνέχισε να μετέχει στη «Σκυταλοδρομία Ζωής» [μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην οικονομική ενίσχυση των ερευνητικών προγραμμάτων της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας]. Το 2008 εργάστηκε εντατικά συγκεντρώνοντας χρήματα για τη «Σκυταλοδρομία» στο Νόρφολκ. Η Τιτανική ομάδα κατετάγη 5η, έχοντας οργανώσει 16 εκδηλώσεις για το σκοπό αυτό μέσα σε ένα μόλις χρόνο.

Η συμμετοχή, η δημιουργικότητα και η γενναιοδωρία όλων των εργαζομένων του ΤΙΤΑΝΑ που συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή, αποτελούν ένα ενθαρρυντικό παράδειγμα κοινωνικής δέσμευσης και αλληλεγγύης για όλους.