Επιλέξτε Μέγεθος Γραμματοσειράς:
A A A
w3c
 

Accountability Rating

Το 2008, το Accountability Rating στην Ελλάδα κατέταξε πρώτο τον ΤΙΤΑΝΑ (με συνολική βαθμολογία 60,5) μεταξύ 65 εκ των μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων στην ετήσια αξιολόγησή του. Η αξιολόγηση “Accountability Rating” συνυπολογίζει το βαθμό στον οποίο οι εταιρίες έχουν ενσωματώσει κοινωνικές και περιβαλλοντικές πρακτικές στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, και το επίπεδο λογοδοσίας για τον αντίκτυπο των ενεργειών τους στους «συμ-μετόχους» τους. Οι εταιρίες κατατάσσονται, ανάλογα με τις επιδόσεις τους, σε έξι βασικές κατηγορίες: Εταιρική Διακυβέρνηση, Στρατηγική, Συστήματα Διαχείρισης, Αναφορά, Δημοσιοποίηση Απολογισμών και Ανεξάρτητη Διασφάλιση περιεχομένων Απολογισμού.

EPA Energy Star

Οι συνεχείς μας προσπάθειες για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών επιδόσεων στην ενεργειακή αποτελεσματικότητα, αναγνωρίστηκαν με τη σημαντική διάκριση Energy Star που απονεμήθηκε από τον Οργανισμό Περιβαλλοντικής Προστασίας και το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ στα δύο εργοστάσια τσιμέντου του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στην Αμερική (Roanoke και Pennsuco). Το 2008, οι αποδέκτες της διάκρισης αυτής επιβραβεύθηκαν για την εφαρμογή ενεργειακά αποδοτικών λύσεων που εξοικονομούν χρήματα, ενώ προστατεύουν το περιβάλλον και μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Το εργοστάσιο τσιμέντου του ΤΙΤΑΝΑ στο Roanoke έλαβε για δεύτερη συνεχή χρονιά την διάκριση αυτή στο πλαίσιο του Προγράμματος Energy Star, το οποίο αναγνωρίζει τις βιομηχανίες που πρωτοστατούν σε πρωτοβουλίες εξοικονόμησης ενέργειας.

Περιβαλλοντικό Αριστείο για την Ορθολογική Διαχείριση Γης

Το εργοστάσιο του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στο Roanoke τιμήθηκε από την Πολιτεία της Βιρτζίνια με το Περιβαλλοντικό Αριστείο για την Ορθολογική Διαχείριση Γης (Virginia Governor’s Award for Environmental Excellence for Land Conservation). Η διάκριση αυτή απονέμεται σε ηγετικές εταιρίες της Κοινοπολιτείας που έχουν συμβάλλει σημαντικά στην προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος, και των οποίων οι ενέργειες έχουν θετικό αντίκτυπο στην υγεία και την ευημερία των κοινοτήτων της Βιρτζίνια και της πολιτείας συνολικά. Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζεται η δέσμευση, αλλά και η συνεχής και συνεπής προσπάθεια του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στην Αμερική για την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας με πρακτικές εφαρμογές, όπως για παράδειγμα στην περιοχή του Andy Layne Memorial Trail στα Απαλάχια Όρη.

Περιβαλλοντικό Βραβείο στο Λατοµείο Center Sand

Το Λατομείο Center Sand της Tarmac America LLC στο Clermont της Φλόριντα, θυγατρικής του Ομίλου στις ΗΠΑ, έλαβε πρόσφατα το Πρώτο Βραβείο «Proud of Mine» από το Florida Limerock & Aggregate Industry, σε αναγνώριση του ειδικού προγράμματος μεταφοράς και διαμόρφωσης ειδικού βιοτόπου για την προστασία της χελώνας Gopher, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

2008 Βραβείο Grand IR στην Ελλάδα

Το 2008, ο ΤΙΤΑΝΑΣ έλαβε το Βραβείο Grand IR, το 1ο Βραβείο για τις Επενδυτικές Σχέσεις, που διοργάνωσε η Capital Link και στηρίχθηκε σε υποψηφιότητες και ψηφοφορία που υλοποιήθηκε από μια επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη εταιριών χρεογράφων, εταιριών διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, διεθνείς θεσμικούς επενδυτές και εκπροσώπους των χρηματοοικονομικών ΜΜΕ.